Klimarådet
Klimarådet i Hedensted Kommune fungerer som rådgivningsorgan for Udvalget for Vækst og Klima og gennemfører derudover en række aktiviteter, der skal udbrede kendskab til grønne løsninger og tiltag.
Hvem er klimarådet?
Klimarådet er først og fremmest et borgerdrevet råd, som står bag en række aktiviteter.
Klimarådets hovedopgave er at sikre at kommunen som partner i det nationale DK2020-samarbejde når sit klimamål om en reduktion i CO2-udledningen på 70 pct. inden 2030.
Klimarådet har to primære roller. Det skal fungere som et rådgivningsorgan for udvalget for Vækst & Klima og altså rådgive inden for emner relateret til kommunens arbejde med bæredygtig udvikling. Desuden kan Klimarådet udføre opgaver for udvalget ved at bidrage til at løfte og udbrede kendskabet til den bæredygtige dagsorden til borgere og virksomheder i kommunen.
Fx spiller Klimarådet en central rolle i projektet lokal fælles varme og indgår som samarbejdspartner i en række forskellige sammenhænge, fx kampagner, lokale, grønne indsatser etc.
Klimarådet består af
- Henrik Narud, Daugård (Formand)
- Torsten Sonne Pedersen, Juelsminde
- Anders Møller, Løsning,
- Bent Sørensen, Løsning
- Jens Ottosen, Daugaard
- Niels-Ole Christensen, Juelsminde
- Søren Damsbo, Hedensted
- Morten Juhl-Lassen, Hedensted
- Erik Gudbjerg, Juelsminde
- Mihai Barbus, Løsning
Desuden har kommunalbestyrelsen udpeget Lars Jensen, formand Udvalget for Beskæftigelse, mens Mads-Peder Søby er udpeget af Udvalget for Vækst & Klima.
Hvert år uddeler Klima- & Energirådet i Hedensted Kommune en pris til den virksomhed eller organisation, der har gjort noget særligt for at bidrage til den bæredygtige udvikling.
Årets Bæredygtighedspris uddeles til en virksomhed som bidrager til markante CO2-reduktioner, som har satset på nye, bæredygtige løsninger, og som inddrager medarbejderne i den bæredygtige udvikling.
Tidligere vindere af Bæredygtighedsprisen:
2022: Navitas Wind A/S - læs mere her.
2019: Hedensted Fjernvarme
Det Fælles Landsdistriktsråd og Klimarådet i Hedensted Kommune er gået sammen om et projekt, som skal være med til at stable lokale, alternative varmeløsninger på benene i de områder, hvor traditionel fjernevarme umiddelbart ikke kan lade sig gøre. Og hvor der endnu ikke er etableret varmeprojekter. Læs mere om projektets formål her.
FAKTA:
I projektet kan man få hjælp til:
- At få skabt lokal bevidsthed om mulighederne og opbakning en fælles løsning.
- Arrangementer, i form af borgermøder og fælles udviklingsforløb.
- Bistand og faglig rådgivning fra f.eks. ingeniører, energiplanlægger, advokat, revisor eller IT-kyndige, alt afhængig af omstændighederne og lokale behov.
- Som udgangspunkt retter projektet sig mod at etablere varmeløsninger i områderne: Bisholt Møllevej, Brund, Bøgballe, Daugård Stationsby, Eriknauer, Flemming, Hosby, Honum, Hvirring, Kalhave, Møgelkær, Skjold, Vesterby og Ørum
Projektgruppen består udover Henrik Narud af Bent Sørensen og Anders Møller. Kontaktoplysninger og øvrigt om projektet kan findes på www.hedensted.dk/lokalvarme. Her findes også informationer om infomøder som afvikles.
Projektet er støttet af Region Midtjylland og Det Fælles Landdistriktsråd i Hedensted Kommune, som hver støtter med 100.000 kr.
Projektet løber indtil videre frem til udgangen af 2023.
KONTAKT:
Henrik Narud – 30539193