Gå til hovedindhold

Hvem skal modtage Klimaprisen 2024?

I 2023 uddelte Klimarådet for første gang en klimapris til en særlig anerkendelse af de frivillige kræfter i vores mange lokalsamfund. Klimaprisen skal selvfølgelig uddeles igen i år og det er nu tid til at nominere din favorit

Natursti med biodiversitet

Indhold

    Klimaprisen retter sig mod civilsamfundet og de frivillige lokale aktører og kan dermed ses som en parallel til den eksisterende bæredygtighedspris som retter sig mod erhvervslivet i Hedensted kommune.

    Klimaprisen gives til en lokal organisation, forening eller gruppe, der har leveret en særlig indsats for en fælles bæredygtig tilværelse eller for en reduktion af negative klimakonsekvenser.

    Klimarådet har fokus på vigtigheden af de mangfoldige projekter og aktiviteter, der blomstrer rundt omkring i vores lokalsamfund. Med Klimaprisen er ønsket at skabe opmærksomhed og anerkendelse af den vigtige indsats der ydes af lokale initiativgrupper, foreninger og grupper.

    De indkomne forslag samles i et inspirations- og netværkskatalog, tilgængeligt for alle – og for den udvalgte prismodtager vil Klimarådet, sammen med Det Fælles Landdistriktsråd, sørge for at det prisvindende initiativ formidles til inspiration for andre lokalsamfund i vores kommune.

    Det skal du vide:

    • Ved tildelingen af klimaprisen lægges der vægt på, at det er en lokal aktivitet, som kan formidles som erfaring og inspiration til andre lokalsamfund.
    • Klimaprisen skal skabe opmærksomhed og anerkendelse af særligt gode bæredygtigheds- og klimaindsatser
    • Vi forstår bæredygtighed bredt. Så de initiativer vi hylder kan både omfatte initiativer, der skubber til den grønne omstilling og initiativer der understøtter den sociale bæredygtighed i form af lokale fællesskaber og lignende.
    • Klimaprisen gives ikke til enkeltpersoner
    • Prisuddelingen foregår ved et fællesarrangement for lokalsamfund arrangeret af Det Fælles Landdistriktsråd i slutningen af september - nærmere information følger.
    • Vinderen af Klimaprisen modtager et træskilt af genbrugstræ med historie og kort tekst – og et træ til plantning hos modtager
    • En vigtig del af klimaprisen er at skabe inspiration for andre lokalsamfund. Vinderen af klimaprisen vil derfor også blive inviteret til at tage del i at skabe en indsats for bedst muligt at udbrede kenskabet til vinderens bæredygtige aktivitet.

    Send os dit forslag med en kort begrundelse, til klima@hedensted.dk - så vi har det senest den 1. september